0181-469887 travel@reisburobernisse.nl
?> ?>

Uitgelicht! Bruisend Cuba

Cuba is het grootste en één van de meest veelzijdige eilanden van het Caribisch gebied. Het eiland is perfect geschikt voor een relax vakantie aan één van de parelwitte zandstranden, maar Cuba heeft nog zoveel meer te bieden. Van oude koloniale steden tot een prachtig groen binnenland.

Het koloniale verleden

Het ontdekken van Cuba gaat gepaard met het ontdekken van de jaren ’50. De tijd heeft letterlijk stil gestaan, dit typeert tegelijkertijd de stad Havana. Overal op straat ziet u de oude cadillacs rondrijden. Het koloniale verleden is in deze stad overal te bewonderen. In het oude stadsgedeelte kunt u de Cubaanse geschiedenis en cultuur terug zien in de prachtige architectuur. Daarnaast is Havana een echte levendige en bruisende stad met veel bars en natuurlijk ruimcafés.

Tropische stranden

Naast de koloniale steden biedt Cuba prachtige tropische stranden. De kuststrook ten noorden van Holguín en de kuststrook rond Varadero zijn adembenemend. Hier vindt u een prachtige azuurblauwe Caribische Zee, met parelwitte zandstranden en palmbomen. Beide plekken zijn uiterst geschikt voor watersportliefhebbers. Er zijn talloze duikplaatsen die u naar onderwatergrotten en kanalen in koraalriffen brengen.

Salsa muziek

Cuba ademt muziek, zult u overal muziek horen in de smalle straatjes en op de pleintjes. In veel Cubaanse steden zijn er zelfs meerdere casas de musica van wereldklasse. Cuba is namelijk de bakermat van de salsa. Heeft u altijd al salsa willen leren dansen? Dan is Cuba de perfecte plek om het salsaritme onder de knie te krijgen.

Land van sigaren

Niet alleen salsa dansen maar zeker ook sigaren is een specialiteit uit Cuba. Overal in Cuba komt u mensen tegen met een dikke sigaar in hun mond. In het ongerepte en groene binnenland vindt u de Vinales Vallei. Overal waar u kijkt ziet u plantages zoals suikerriet-, citrus-, maar natuurlijk ook tabaksplantages. Het bezoeken van de vallei is zeker te moeite waard, hier ziet u tot op de dag van vandaag het ouderwetse proces.

Kortom, Cuba is een veelzijdig eiland zowel voor strandliefhebbers, cultuurliefhebbers en avontuurliefhebbers. Er zijn tal van mogelijkheden om Cuba en haar cultuur te ontdekken. Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.