0181-469887 travel@reisburobernisse.nl
?> ?>

Maak kennis met de landen van Europa

Europa

Europa wordt gevormd door een tal van landen, hieronder zullen wij een greep uit ons assortiment toelichten.
Spanje is een populair vakantieland en heeft het gehele jaar een fantastisch klimaat. Spanje biedt u prachtige stranden, gezellige badplaatsen, rijke geschiedenis en culinair genieten van de overheerlijke tapas. Het vasteland van Spanje biedt de ideale combinatie van mooie stranden, natuur en cultuur. De Canarische eilanden zijn aantrekkelijk door het subtropische klimaat. Er bevinden zich veel stranden om te relaxen, zeeën om te snorkelen en surfen, kliffen om te beklimmen. Elk eiland heeft zo zijn eigen karakter.

Portugal ligt in het zuid – westen van Europa en vormt een heerlijke bestemming om een welverdiende vakantie door te brengen. Er zijn genoeg redenen om dit deel van het Iberisch schiereiland eens te bezoeken. Namelijk de lange kustlijn met prachtige goudgele stranden, grillig gevormde rotsformaties, de levendige steden, de rijke historie en de Portugese keuken.

Italië is een veelzijdig land en heeft elke vakantieganger veel te bieden. Italië is met recht een groot openlucht museum. Bekende bezienswaardigheden zijn te vinden in de kunststeden Florence, Venetië en Pisa. Daarnaast is de rijke oude Romeinse historie te ontdekken, o.a. in de stad Rome waar het Colosseum bewondert kan worden. Ook iedere streek heeft een zeer gevarieerd landschap van prachtige meren tot een azuurblauwe zee met mooie stranden. Naast de cultuur en natuur staat Italië ook bekend om haar gastronomie, de Italiaanse keuken.

Turkije is opgesplitst in verschillende kusten en iedere kust heeft iets eigens te bieden. De Turkse Riviera is beroemd om zijn mooie stranden en helder blauwe zee. Maar ook zijn er overblijfselen uit de Romeinse tijd terug te vinden in het centrum van Side. Daarnaast biedt de 3e stad Antalya een hoop luxe winkels, restaurants en een oud stadscentrum. Ook kan de natuurliefhebber zijn hart ophalen. De Lycische kust heeft ruime baaien en mooie uitzichten op de zee en de eilandjes voor de kust. Bekende badplaatsen aan deze kust zijn Marmaris en Icemeler. In het centrum van Marmaris vindt u talloze winkels, restaurants en bars. Icemeler heeft een mooi breed zandstrand en een gezellige boulevard met leuke restaurantjes en terrasjes. De Egeïsche kust is geschikt voor zonliefhebbers, watersporters en cultuurliefhebbers. Bodrum is een levendige badplaats aan deze kust. De stad wordt gekarakteriseerd door de traditionele witte huizen en de schilderachtige jachthaven. Daarnaast kent Bodrum ook een bruisend nachtleven. Ook Gümbet is een bruisende stad met een mooi zandstrand en een leuke wandelpromenade.

Griekenland heeft vele gezichten. Het bestaat namelijk uit het vasteland en ontelbare kleine en grotere eilanden. De eilanden zijn tegenwoordig erg populair onder de vakantiegangers. Griekenland heeft een eeuwenoude cultuur, prachtige natuur, mooie stranden en schilderachtige vissersdorpjes. Ieder Grieks eiland heeft zo zijn eigen karakteristieken. Kreta is het grootste en meest veelzijdige eiland. Met mooie badplaatsen, uitgestrekte stranden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Een ander eiland is Kos, Kos wordt ook wel gezien als het fietseiland. Veel toeristen gebruiken de fiets om het eiland te ontdekken. Op het eiland vind u fijne zand- en kiezelstranden en een gezellig uitgaansleven met echte Griekse gezelligheid. Maar de bijzonder cultuur mag ook zeker niet vergeten worden.